Stem op je favoriete Buitenkunstwerk

Stem op je favoriete Buitenkunstwerk

Bovenstaande link verwijst naar verkiezingen van buitenkunstwerken. Het kunstwerk ‘Wachten op hoog water’ op de dijk bij Holwerd staat op de lijst van genomineerde werken. Ik vind het heel mooi, maar ik ben er ook emotioneel aan gebonden.

Ik ben in 1956 in de toenmalige Doopsgezinde Pastorie geboren op de Aldbuorren 1 in Ternaard. Mijn pake en beppe, Tjeerd Hiddema en Maaike Hiddema-Kuipers betrokken in 1960 de pastorie. Wij gingen naar Amsterdam. Ternaard bleef voor mijn broers en zuster en al mijn neven en nichten een geliefde plaats.

Maar, Holwerd ook. Mijn pake kwam uit Holwerd. Hij ging vroeg – hij was dertien jaar – het huis uit om in Deventer te leren voor onderwijzer. Hij had altijd heimwee naar Holwerd. Ik fietste vaak met hem van Ternaard naar Holwerd. Op de pier wees hij aan waar het water vroeger kwam. Nu staan er de beelden ‘wachten op hoog water’ met het oog op de toekomst. Ik zou het zo leuk vinden als de beelden zouden winnen! Er kan nog tot en met zaterdag gestemd worden. Ik ken niemand meer die in Ternaard woont, daarom stuur ik deze mail aan u. Misschien zijn er mensen in Ternaard die net als mijn familie en ikzelf willen stemmen op deze beelden.

Hartelijke groet

Marit van der Meulen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.